Welkom bij Café Frusch
Café Frusch Histrorie
Café Frusch Besloten Feesten
Café Frusch Verenigingen
Café Frusch Actueel
Café Frusch Soorten Bier
Café Frusch Soorten Bieren
Eetcafé Café Frusch
Café Frusch Foto's
Café Frusch Contact
  • Voor al uw besloten feesten
  • Vergaderruimtes
  • Verenigingen
  • Eetcafé

Café Frusch

De hoeskamer van Baek

Proef onze karaktervolle bieren

Brand UP

Brand Imperator

Brand Imperator, het oudste speciaalbier van Brand. Al sinds 1949 gebrouwen als orgineel Bockbier, maar dan net iets milder. Het zware en krachtige volmoutige karakter en z'n bijzondere kleur dankt Brand Imperator aan zijn blend van de gebrande moutsoorten van amber, caraviene en münchener mout.

SMAAK

De speciale krachtige moutblend wordt beteugeld door een lichte, prettige hopbitterheid gegeven door de aromatische hop uit het Duitse Hallertau. Imperator is het hele jaar beschikbaar. Omdat het zo succesvol was, heeft Brand besloten het gehele jaar rond dit bier te serveren.

  

Brand Sylvester

De zoetkruidige smaak maakt Brand Sylvester onweerstaanbaar tijdens de donkere wintermaanden. Exclusief geselecteerde mouten geven dit bier zijn rijke aroma en robijnrode kleur. Brand Sylvester is een robijnkleurig krachtig bier dat gebrouwen wordt met gebrand amber en pale ale mout. Brand laat Sylvester bovengisten bij een temperatuur hoger dan 15°C in combinatie met de voor Brand kenmerkende Saazer hop. Hierdoor komen de typische aroma’s van fruit en zoete kruiden echt goed in dit bier naar boven.

SMAAK

Door de Saazer hop komen de typische aroma’s van fruit en zoete kruiden echt goed in dit bier naar boven.

  

Brand Oud Bruin

Een ode aan de oersmaak van pils. Dat is Brand UP, oftewel Urtyp Pilsener. De krachtige frisse smaak komt het dichtst bij het oorspronkelijke pilsrecept uit 1842. Speciaal voor UP brouwen we met saazer hoop uit Tsjechië.

Brand UP is gebaseerd op het Tsjechische Urtyp Pilsener en heeft een krachtige, frisse en hoppige smaak. Deze hop bevat van nature veel hopoliën, die zorgen voor een geweldige bloemige neus. Brand UP is in 1952 ontwikkeld door Guus Brand in in de oudste brouwerij van Nederland te Wijlre. In de naoorlogse jaren wilde Brand een bier maken dat optimisme en geloof in de toekomst uitstraalde, Brand UP staat dus niet alleen voor Urtyp Pilsener, maar vooral ook voor Uptimisme.

SMAAK

De Brand UP hop zorgt voor de juiste bitterheid. Daarom heeft Brand UP een bijzonder ingetogen bloemig en fruitig aroma.

  

  

Brand Oud Bruin of "Donker" is typisch Limburgs, want nergens is dit bier zo populair als bij ons in het zuiden. Het heeft een milde, zoete smaak, waarin de bierbitterheid vrijwel wegvalt. Een donker snoepje van Brand! Oud Bruin is het oudste bier van Brand en is het hele jaar verkrijgbaar. Oud Bruin is zoet, donker en helder.

SMAAK

Een heerlijke zoete geur, maar je proeft een fruitige frisheid met op de achtergrond een vleugje karamel. De nasmaak is zacht en lichtzoet. Een perfecte begeleider bij een dessert van chocolade. Oud Bruin vormt ook een perfecte basis voor de karaktaristiek Limburgse biermengsels 'Sjoes' en 'Halfom'. Hierbij wordt Brand Pilsener gemengd met een scheutje (Sjoes) of de helft (Halfom) Oud Bruin.